Tejszínes spárgaleves
Katharosz módra 2015.05.25. 22:03
Itt a spárga szezon, eddig nem nagyon jött be a családomnak, most újra próbálkozom, ez a finom leves nálunk bevált.
elkészítés
- Megtisztítjuk a zöldségeket, a répát félbe vágjuk és ferdén felszeleteljük, a karalábét vékony hasábokra, a hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk, a fokhagymát préseljük, a paradicsomot hámozás után a paprikával együtt kisebb kockára vágjuk.
- A megmosott spárga végeit lepattintjuk, majd kb három centis darabokra vágjuk, a fejrészét külön rakjuk.
- A vajon kevergetve kevés sóval és cukorral párolni kezdjük a zöldségeket a spárga fejek kivételével. Ezután megszórjuk a fűszerpaprikával és liszttel, átforgatjuk, majd felöntjük vízzel.
- Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, leveskockával, felforraljuk és belerakjuk a maradék spárgát, majd készre főzzük.
- Közben a vajból, lisztből, tojásból sóval galuskát készítünk, kicsit lágyabb legyen, mint ahogy azt szoktuk csinálni, nem tévedés a rétesliszt.
- Ha megpuhultak a zöldségek egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a levesbe. Végül hozzáadjuk a tejszínnel elkevert petrezselymet, kiforraljuk, ha szükséges után ízesítjük.
|