Bajadera
Katharosz módra 2016.04.26. 23:01
Ennél az édességnél az összeállítás ami egy kis rutint igényel, de érdemes gyakorolni, mert egy nagyon finom csemege lesz a jutalmunk, vendégváráshoz is kiváló.
hozzávalók / 4 adag
elkészítés
- Egy tálban összeforgatjuk a diót és a kekszet. A kétféle cukorból és a vízből szirupot főzünk, akkor jó ha teljesen felolvadt a cukor és elkezdett hab képződni rajta.
- Ekkor továbbra is a tűzőn hagyjuk, hozzáadjuk a vajat és feloldjuk benne, levesszük a tűzről és a kekszes dióba keverjük.
- Ezután lemérjük és ketté osztjuk a masszát. Egy másik edényben vízgőz felett feloldunk 10 dkg csokoládét, egy evőkanál kakaóporral.
- Az egyik adag masszába beleforgatjuk az olvasztott csokoládét, ezután a kétféle masszát ismét lemérjük és ketté osztjuk, tehát van két adag csokoládés és két adag sima masszánk.
- Végül jöhet az összeállítás, ez egy kis rutint igényel, szükségünk lesz négy darab A4-es gyors fűző nejlon tasakra. Egy tálcára sütőpapírt teszünk, a négyféle masszát külön- külön még langyosan a zacskókba tesszük, majd a végéből behajtunk kb egy 10 cm-s részt.
- Ezután egy sodrófa segítségével ellapítjuk úgy, hogy teljesen kitöltse a maradék tasakot és sima lapot kapjunk, ezt mind a négy adaggal elvégezzük.
- Összeállítás: kivágunk egy csokis tasakot és óvatosan a sütőpapíros tálcára borítjuk,levesszük róla a tasakot, a következő réteg egy világos színű lesz, erre megint csokis és világos jön, az utolsó rétegnél mielőtt levennék róla a tasakot a sodrófával kicsit átsimítjuk, hogy egybe álljon. Ha készen vagyunk rövid időre betesszük a mélyhűtőbe.
- A maradék csokoládét pár csepp olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele az édességünket, hidegre tesszük és dermedés után kisebb kockákra vágva tálaljuk. Fogyasztásig hidegen kell tartani az olvadás miatt. Forrás: net
|