Receptek : Sült kacsacomb párolt káposztával és hagymás burgonyával |
Sült kacsacomb párolt káposztával és hagymás burgonyával
Katharosz módra 2016.11.02. 22:54
hozzávalók / 4 adag
elkészítés
-
A megtisztított combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy zsírral kikent kacsasütő tálba rakosgatjuk a bőrével lefelé fordítva. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, majd kb 200 fokra előmelegített sütőben tesszük.
-
Sülés közben ellenőrizzük, amikor már puhulni kezd visszafordítjuk a combokat és ropogós pirosra sütjük. Mivel én az eredeti zománcozott kacsasütőt használom, ebben szinte a végéig lefedve marad, de így is megpirul. Akinek nincs ilyen az a puhulás után takarja ki és süsse pirosra.
-
Közben a jól megmosott burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a burgonya fő egy nagy fej vöröshagymát finomra vágunk és kb 5 dkg zsíron kevés sóval megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával.
-
A leszűrt burgonyát meghámozzuk, rátesszük a hagymás zsírra, összetörjük rajta, majd egybe forgatjuk, ha szükséges után ízesítjük.
-
A másik fej hagymát finomra vágjuk és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk hozzáadjuk a vékony szálasra szelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük. Ezután lefedve párolni kezdjük, cukorral ízesítjük és néha megkeverjük, vigyázva rá, hogy le ne ragadjon.
-
Ha a levét kellően elfőtte, kevés pezsgővel pótoljuk a folyadékot, csak annyira pároljuk meg, hogy kissé ress maradjon a káposzta, majd ecettel beállítjuk az ízét.
-
Végül a ropogós kacsacombokat a hagymás- tört burgonyával és a pezsgős káposztával tálaljuk.
-
sütési hőfok: 200°C
-
sütési mód: alul-felül sütés
|