Zakuszka
Katharosz módra 2017.01.30. 23:29
A zakuszkát ételízesítésen kívül előételként, szendvicskrémként, salátaként is használja az orosz, bolgár, román, szerb, erdélyi konyha.
hozzávalók / 4 adag
elkészítés
-
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a megmosott, megszurkált padlizsánokat és a kápia paprikákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
-
A paprikákat időnként megforgatjuk, ha már megbarnult a héja kivesszük a sütőből, alufóliával letakarjuk, kicsit pihenni hagyjuk, eltávolítjuk a héját és a magját, majd finomra összevágjuk.
-
A megpuhult padlizsánokat szintén rövid időre fóliával letakarjuk, így könnyebben lehúzhatjuk a héját, ezután ezt is finomra aprítjuk.
-
A finomra vágott hagymát egy csípet sóval megfonnyasztjuk az olajon, hozzáadjuk a pépesre vágott padlizsánt, paprikát és a sűrített paradicsomot, ezután fűszerezzük, sóval, borssal és borsikafűvel.
-
Végül kb. 10-15 perc alatt összefőzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd hűlni hagyjuk. Tálalás ízlés szerint, langyosan vagy hidegen, barna kenyérrel vagy bagettel. Forrás: net
|