Fekete-erdő muffin
2012.01.22. 22:47
Ez az egyik legfinomabb muffin azok közül amitket ismerek.
Hozzávalók: 25 dkg meggybefőtt, 25 dkg finomliszt, 1 cs. sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 3 evk keserű kakaópor, 4 evk. csokoládés tortadara, 2 tojás, 12 dkg kristálycukor, 12,5 dkg vaj vagy rama margarin, 2,2 dl natúr joghurt vagy kefir,
Mázhoz: 5 dkg vaj, 2 evk. keserű kakaópor, 10 dkg kristálycukor, 2 evk. víz.
Diszítéshez: 2 dl habtejszín, 12 szem meggy
Készités: A lecsepegtetett meggyszemeket félbe vágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbonával, a kakaóporral, és a csokis tortadarával összeforgatjuk. A tojásokat a cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, majd a puha vajat és a kefirt hozzáadjuk. A lisztes keveréket hozzáadjuk, végül a meggyet is beleforgatjuk.Sütés közepes méretű muffinsütőben, amit papirkosárral kibélelünk. A masszával háromnegyedig megtöltjük, a tetejüket vízes kanállal kicsit elsimítjuk. Előmelegitett sütőben, közepes lánggal 180 fokos, légkeveréses 165 fokon kb. 18 - 20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 - 15 percig, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz valókat 3-4 perc alatt símára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetjére kenjük, dermedni hagyjuk. Tálaláskor a tetjüket tejszínhabrózsával díszítjük, a közepükbe 1-1 szem meggybefőttet teszünk.
|