Ez egy régi kedvenc, kezdő háziasszonyként tanultam, és, most vettem csak észre, hogy még nincs fent a leírása, pótoltam. Húsos leves mellé kitünő választás
Hozzávalók: 20 dkg cérnametélt, só, 4 db tojás, 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 1 citrom szerelt héja, 50 dkg tehéntúró, 2 dl tejfől, 1 cs mazsola, 2 cs. vanilíás cukor, 1 cs réteslap, + margarin a tepsihez és a réteslapok kenéséhez.
Készítése: a tésztát lobogó enyhén sós vízben kifőzzük. Leszürjük, leöblitjük, majd lehütjük.
- A tojások sárgáját a fele cukorral, a puha margarinnal, a reszelt citromhéjjal babosra keverjük. Beledolgozzuk a tejfőlt a túrót és a mazsolát / megmosott és kicsit meleg vízbe áztatott /. Ezután beleforgatjuk a lecsöpögtetett tésztát. A tojások fehérjét a maradék cukorral, vanilíával kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
- Egy margarinnal kikent tepsit kibélelünk a fele réteslappal úgy, hogy kicsit túllógjon a tepsi peremén / a lapok között olvasztott margarin /, a túrós masszát belesimítjuk, a maradék réteslappal befedjük, olvasztott vajjal megkenjük.
- Sütés: közepes hőfokra előmelegített sütőben kb. 40 - 50 percig, mielőtt felszeletelnénk kb. 15 percig pihentessük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Tepsi méret: 39x22 cm |