Nagyon finom, pikáns, aromás étetl.
Hozzávalók: 1 kg dagadó, 4 gerezd fohagyma, 2 db chilipaprika, 40 dkg rebarbara, 1 kisújnyi gyömbér, 1 tk. ötfűszer keverék, 4 evk szójaszósz, 4 evk méz, só, bors.
Készitése: a húst 3 x 3 centis kockákra vágjuk, és egy sütőedénybe tesszük. A rebarbarát megtisztítva kisebb darabokra vágjuk, a gyömbért és a fokagymát szintén megtisztitjuk, és egy robotgépbe rakjuk. Hozzáadjuk a chilipaprikát, gyömbért, fokhagymát, szójaszószt, mézet, ötfűszert, sót és borsot. Ezután a gép segitségével pürésítjük / nem kell teljesen simára /, ha kész hozzáadunk 1 / 2 liter hideg vízet elkeverjük és a húsra öntjük. A sütőedényt lefedjük és előmelegitett sütőbe rakjuk.
- Kb. bő 1 óra múlva én átszoktam tenni a kuktámba, hogy gyorsitsak a főzési folyamaton. Ha a hús megpuhult, egy serpenyőben olajat hevítünk / mogyoróval a legfinomabb /, ezután a húst a szaftjából kiemeljük és átpiritjuk benne, majd visszatesszük a megforrósitott mártásba, de már nem főzzük. Akkor jó ha a húsnak sűrű szafja képzödött a főzés során.
- Spagettivel vagy szélesmetélttel tálaljuk. |