
Ez egy régi családi recept, még Anyósomtól tanultam.
Hozzávalók: 1 - 1 liter vörös és fehérbor / sima asztali bor /, 2,5 dl diólikőr, 2,5 dl málnaszörp, 1 - 1 db narancs és citrom
Készítése: a megmosott, meghámozott, citromot és narancsot apró kockákra vágjuk, de a levét közben felfogjuk. A narancs és citromhéjból kb. 1/4 részt szintén kockára vágunk. Egy 3 literes demizsonba vagy üvegbe belerakjuk a felaprított gyümölcsöt, héját és a felfogott levet is. Ezután felöntjük a szörppel, likőrrel, és a kétféle borral, jól összerázzuk, dugaszóljuk, majd kb. egy hétig érleljük hideg helyen, / néha összerázzuk /.
- Fogyasztás előtt leszűrjük, lehűtjük, de vigyázat, mert itatja magát! Én karácsonykor szoktam készíteni dupla mennyiségből, mert nagyon finom.
|