Ez is egy híres ázsiai étel.
Hozzávalók: 50 dkg pulykamell / sertés szűzpecsenye is lehet /, pác: 1 tojásfehérje, 1 evk étkezési keményitő, 2 evk szójaszósz, 1 evk vörösbor, 1 mk só, fél mk örölt feketebors.
Mártáshoz: 1-1 zöld és piros kaliforniai paprika, 15 dkg konzerv bambuszrügy, 25 dkg konzerv ananász, 3 evk olaj, 4 evk szójaszósz, 3 evk almaecet vagy vörösborecet, 3 evk ketchup, 5 dl húsleves / leveskocka /, csipetnyi só, 3 evk cukor, 2 evk étkezési keményitő, egy kevés csilikrém vagy erős pista.
Tésztához: 1 tojás, 3-3 evk finomliszt, és étkezési keményitő, 2 dl világos sör, csipetnyi só, sütéshez olaj.
Készitése: a húst rostjaira merőlegesen 2 cm vastagra felszeleteljük, majd 2 cm vastag csíkokra vágjuk. A páchoz valókat simára keverjük, a húst beleforgatjuk és letakarva 2 órára hidegre tesszük.
- A mártáshoz való paprikákat, bambuszt csíkokra vágjuk, az ananászt kisebb kockákra daraboljuk. Az olajat felforrósitjuk a wokban, majd nagy lángon kevergetve a paprikát 2 percig piritjuk benne. Hozzáadjuk a bambuszt, ananászt, szóját, ecetet, ketchupot, és a levest. Sózzuk, cukorral ízesitjük, és 4-5 percig forraljuk. A keményitőt 1,5 dl vízzel simára keverjük, majd ezzel sűritjük a mártást.
- A tésztához a tojássárgáját a liszttel, keményitővel, meg a sörrel simára keverjük, sózzuk és a keményre vert tojáshabot beleforgatjuk.
- A pácolt húsdarabokat beleforgatjuk és bő olajban aranysárgára sütjük, közben néhányszor megforgatjuk. Végül papirtörlön lecsepegtessük.
- A savanyú mártással és párolt rizzsel tálaljuk. Egy régi újságban találtam ezt a receptet |