| 
 Nagyon finom mindkét töltelékkel, gyorsan elkészülő finomság. Hozzávalók:  2 cs. készenkapható vajastészta . 1 kg alma, 1 nagy üveg magozott meggybefőtt, 2 cs. vaníliás pudingpor, 3 dl almalé, 3 dl meggylé, fahéj, kb. 8 evk. kristálycukor, 1 db tojás, kekszmorzsa. Készitése: - Almáshoz:   almát meghámozunk, és nagylyukú reszelőn megreszeljük, majd a levét kinyomjuk. Közben az egyik csomag pudingot elkészitjük, 3-4 evk cukorral és a 3 dl almalével / kinyomott alma leve /.  Ha felfőztük a tűzről levesszük és belekeverjük az almát, és hülni hagyjuk. Fahéjjal ízesithethjük. - Meggyes: a 3 dl meggylével, a maradék cukorral felfőzzük a  pudingport, a tűzröl levéve hozzáadjuk a meggyet. Hűlni hagyjuk. - A vajastésztát előírás szerint elkészitjük, ha van rácsozó hengered az egyik oldalát berácsozod vele, de anélkül is jó. A töltelék alá kekszmorzsát szórunk, a széleit tojással lekenjük, majd ráhajtjuk. Sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük és előírás szerint megsütjük. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját. - Ha nincs rácsozó hengered akkor a szélekből levágott vékony csíkokkal is díszítheted.   |