Nagyon finom mindkét töltelékkel, gyorsan elkészülő finomság.
Hozzávalók: 2 cs. készenkapható vajastészta . 1 kg alma, 1 nagy üveg magozott meggybefőtt, 2 cs. vaníliás pudingpor, 3 dl almalé, 3 dl meggylé, fahéj, kb. 8 evk. kristálycukor, 1 db tojás, kekszmorzsa.
Készitése:
- Almáshoz: almát meghámozunk, és nagylyukú reszelőn megreszeljük, majd a levét kinyomjuk. Közben az egyik csomag pudingot elkészitjük, 3-4 evk cukorral és a 3 dl almalével / kinyomott alma leve /. Ha felfőztük a tűzről levesszük és belekeverjük az almát, és hülni hagyjuk. Fahéjjal ízesithethjük.
- Meggyes: a 3 dl meggylével, a maradék cukorral felfőzzük a pudingport, a tűzröl levéve hozzáadjuk a meggyet. Hűlni hagyjuk.
- A vajastésztát előírás szerint elkészitjük, ha van rácsozó hengered az egyik oldalát berácsozod vele, de anélkül is jó. A töltelék alá kekszmorzsát szórunk, a széleit tojással lekenjük, majd ráhajtjuk. Sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük és előírás szerint megsütjük. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
- Ha nincs rácsozó hengered akkor a szélekből levágott vékony csíkokkal is díszítheted.
|