Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók: 8 db palacsinta, Töltelék: 1/2 kg túró, 2 cs vaniliás cukor, 2 tojássárgája, 2 evk tejföl / ha száraz a túró /, csipetnyi só, reszelt citromhéj, cukor ízlés szeint. Öntet: 2 egész tojás+2 fehérje, 4 evk liszt, 1,5 dl tej, 1 cs. vaniliás cukor, cukor ízlés szerint, csipetnyi só.
Készitése: a szokásos módon palacsintát sütünk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, cukrot ízlés szerint teszünk hozzá. A palacsintákat megtöltjük és feltekerjük. Kivajazunk egy nagyobb pl. jénai vagy hőálló tálat és a palacsintákat belerakjuk, csigavonalban, úgy, hogy legyen egy kis hely közte. Az öntet számára.
- Az öntethez a tojásokat összekeverem a tejjel és annyi lisztet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Ízesitem egy csípet sóval, ízlés szerint cukorral és vaniliával. A két tojásfehérjét habbá verjük, lazán beleforgatjuk a masszába és a palacsintára öntjük. Előmelegitett, 180 C- fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A teteje gyorsan pirul, de ilyen gyorsan nem sül át, ezért alufóliával letakarjuk, ha nagyon pirulna. Akkor van kész, ha már nem ragad a fogpiszkálóra, Kb. 40 perc. Aliz oldalán találtam ezt a finom receptet. |