Nagyon finom, könnyű, habos, valóban úgy néz ki, mint egy vakondtúrás.
Hozzávakók: piskóta : 5 tojás, 8 dkg kristálycukor, 1 dl étolaj, 10 dkg finomliszt, 2 evk cukrozatlan kakaópor, 1 cs. sütőpor, csipet só.
- Töltelékhez: 3 db banán, 1/2 citrom leve, 5 dl Hulala / édes fajta /, 1 tábla étcsokoládé 60 %-os, kakaópor / cukrozatlan / a szóráshoz.
- Piskóta: a lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük agy csipet sóval. Az 5 tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd fokozatósan hozzáadjuk az olajat. Ezután a lisztes keveréket a habbal felváltva óvatósan a tojásos masszába forgatjuk, és egy 24 cm átmérőjű tortakarikát sütőpapirral kibélelünk, belesimítjuk a masszát.
- Sütés: 180 fokra előmelegitett sütőben kb. 25- 30 percig, tűpróba, az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját !!! Ha kész rácsra boritjuk és hűlni hagyjuk.
- A kihűlt piskótátból kiszedjük a tészta egy részét úgy, hogy kb. 2 cm -es perem maradjon körbe, és 2 cm mélyen óvatósan kikaparjuk a piskótát, és félretesszük.
- Összeállitás: a banánokat hosszánan félbevágjuk és a citromlével megkenjük őket, majd a kikapart piskóta helyére tesszük a lapos felével lefelé. A Hulalát kemény habbá verjük, és belekeverjük a reszelt csokoládét / nagyjukú reszelő vagy uborka gyalú /. Ezután a piskótára halmozzuk, az oldlára is jusson, és a formája olyan legyen, mint egy vakondtúrás, a kikapart morzsalékos piskótával körbetapasztjuk, és kakaóporral megszórjuk.
- Egy éjszakára érdemes behűteni, hogy az ízek összeérjenek. A hulalába nem kell zselatint vagy fixálot tenni, mivel nem esik össze a hab. |