Nagyon finom különleges étel, ínyenceknek ajánlom.
Hozzávalók: 25 dkg cannelloni tészta. Töltelékhez: 2 nagyfej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál reszelt gyömbér, 60 dkg darált csirkecombfilé / csirkemell /, 3 evk olaj- plusz a tál kikenéséhez, 2 evk szójaszósz, 1 evk méz, 1 mk currypor, 1 mk csilipor, 1 piros kaliforniai paprika, 1 db tojás.
Mártáshoz: 15 dkg sűrített paradicsom, 2 dl ketchup, 2,5 dl paradicsomlé, 1 evk méz, 1 evk szójaszósz, 20 dkg ananászkonzerv.
Készitése: az apróra vágott hagymákat a gyömbérrel együtt az olajon kicsit megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darálthúst és kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk. Fűszerezzük a szójaszósszal, mézzel, curryvel, és a csiliporral.
- Az apró kockára vágott paprika húsát a masszához keverjük, végül hozzáadjuk a kissé felvert tojást és kevergetve 1 - 2 percig sütjük.
- Közben olajjal kikenünk egy akkora tűzálló tálat amelyben pontosan beleférnek a töltött tészták. Ezután egy kiskanál segítségével megtöltjük a cannelloni tésztákat, és egymás mellé helyezzük őket a sütőedénybe.
- Mártás: a hozzávalókat összekeverjük, az ananászt apró kockákra vágva adjuk hozzá. Végül befedjük vele a tészta tetejét. Sütés: közepes forróra előmelegitett sütőben kb 180 fokon, légkeveréses 165 fok, kb 30 percig, amig a tészta a folyadéktól kellően megpuhul. |