
Finom pikáns étel.
Hozzávalók: 1 kg marhafartő, 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 citrom, 1 fej vöröshagyma, 3 db babérlevél, 3-4 dl húsleves / kocka /, szemes bors, só, mustár, 1 evk kristálycukor, 1,5 dl tejföl,
Készitése:- a húst vékonyra szeleteljük / ha szükséges kicsit kiverjük /, lisztben megforgatjuk, majd egy magasfalú serpenyőben forró olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Felöntjük húslevessel, hozzáadjuk a nagyobb hasábokra vágott zöldségeket, a babérlevelet, szemes borsot, két cikk citrom gerezd, sót, és az apróra vágott zsiradékon megfuttatott vöröshagymát.
- Ha megpuhult a hús, a zöldségeket kiszedjük, és a lével együtt turmixoljuk. A cukrot karamellizáljuk, utánna hozzáadjuk a pürésitett zöldséget. A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés hideg vízzel, majd ezzel sűritjük, mustárral, és citromlével ízesitjük, ha szükséges után sózzuk. Jól kiforraljuk, pikánsnak kell lennie.
- Tálaláskor a hússzeletekre merjük a mártást. Köretnek galuskát, spagettit, vagy tiroli zsemlegombócot adhatunk hozzá. |