Ez a legelső Kínai receptjeim közül való amit annó tanultam, és még számtalan követte.
Hozzávalók: 1 sertés szűzpecsenye / 40 - 50 dkg /, 2 db közepes lilahagyma, 1 doboz bébikukorica konzerv, 1 db cukkini, 1 kisfej karfiol, 20 dkg zöldborsó, 25 dkg brokkoli / az utóbbi kettő fagyasztot is lehet /, 1 - 1 sárga és piros szinű paprika. só, reszelt szerecsendió, chilipor vagy paprika.
Mártáshoz: 3 dl paradicsom ívólé, 1/2 dl szójamártás, 1,5 dl száraz vörösbor.
Sütéshez olaj, a tetejére 1 csomag újhagyma zöldje.
Készítése: a mártáshoz valókat felforraljuk. A karfiolt apró rózsákra szedjük, majd enyhén sós vízben négy percig főzzük, majd hídeg vízzel leőblitjük. A cukkinit, hagymát, paprikát, és a kukoricát vékony csikókra vágjuk. A kisebb darabokra vágott brokkolit és zöldborsót kissé megfőzzük, leszürjük és hídeg vízzel leöblitjük. A húst vékony csikókra vágjuk.
- A húst, a hagymát és a zöldségeket négyfelé osztjuk. Egy adaghoz a wokban 2 evk. olajat hevítünk, először a hagymát, majd a húst szórjuk bele és élénken kevergetve néhány percig sütjük, közben chilivel megszórjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket a mártás negyedrészével meglocsoljuk, sóval és örölt szerecsendióval fűszerezzük és továbbra is kevergetve addig sütjük amig a hús megnem puhul, de a zöldség ropogos marad, kiszedjük, áttesszük egy másik edénybe, melegen tartjuk. Miután elkészültek az adagok egybekeverjük és átforrósitjuk. Karikára vágott újhagymával megszórva, párolt rizzsel tálaljuk. Igazából csípősnek kell lennie. |