| 
 Nagyon finom, gyorsan elkészíthető desszert.  Hozzávalók:  Palacsintához: 5 dkg vaj, 3 db tojás, 2 púpozott evk. kristálycukor, 15 dkg finomliszt, 3-4 evk. olaj, 4 dl tej, csipet só. Töltelék: 5 evk porcukor, 15 dkg étcsokoládé. Mártáshoz:  5 dkg áfonya vagy mazsola, 3-4  evk főznivaló puncs ízű pudingpor, 4 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, 4-5 evk. cukor, 0,5-1 dl rum / ízlés szerint. Sütéshez: olaj Készitése:  - Palacsinta: a vajat először magában, majd a tojások sárgájával és a cukorral keverjük habosra. Ezután hozzáadjuk a lisztet, az olajat sót, tejet, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. - A töltelékhez a cukrot a reszelt csokoládéval összeforgatjuk. - Sütés: a palacsintasütőben kb. 1 evk. olajat melegitünk, egy kis merőkanálnyi masszát beleöntünk. Közepes lángon kb. 2 percig sütjük. Akkor jó ha a teteje nem ragacsos. Majd egy tűzálló tálba csúsztatjuk anélkül, hogy megforditanánk, és a másik oldalát is átsütnénk. - Cukros csokoládéval megszórjuk.  Úgyan igy még 5 db a hagyományosnál vastagabb palacsintát sütünk. A cukros csokoládéval egymásra rétegezzük. FONTOS, a tetejére úgy borítsuk rá, a palacsintát, hogy a sült oldala legyen felfelé. Forró sütőben 10 percig sütjük. Mártás: a mazsolát vagy áfonyát forró vízbe áztatjuk. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ha kész a cukorral, vaníliával, rummal ízesitjük. Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett áfonyát.  Tálalás: a cikkekre vágott palacsintát a maradlék cukros - csokival megszórjuk és a puncsmártással tálaljuk.  |