
" RETRO " KEDVENC !!!
Hozzávalók: kb. 12 db sós palacsinta, kész csirke pörkölt 6 db combból, kb 1,5 dl tejföl, mustár, citromlé, 2 evk sima liszt, étkezési keményitő.
Készitése: A kész combókat kicsontozzuk és ledaráljuk. Majd kevés pörkölt szafttal, plussz a sűrűjével, 1-2 evk mustárral, kb 2 evk tejföllel ízesitjük, hogy ne legyen túl száraz, de vigyázzunk, nehogy nagyon lágy legyen. Megtöltjük a palacsintákat, ezután elkészitjük a mártást.
- A maradék szafthoz szükség szeint vízet adunk, és jól kiforraljuk, közben a tejfölt a liszttel és egy kevés hídeg vízzell simára keverjük. A pörkölt szaftot a tűzről lehúzzuk és a tejfölös masszával, simára keverjük, kevergetve besűritjük, ha nem lenne elég sűrű, kevés étkezési keményítőt hídeg vízzel elkeverünk és hozzáadjuk. Citromlével és sóval ízesitjük.
- Tálalásnál a mártással bevonjuk és ízlés szerint tejfölt kínálunk hozzá.
- Csirkepörkölt és a palacsinta leírása a receptek között. |