Nagyon finom, egészséges, tele rostanyaggal, könnyen elkészíthető kenyér
Hozzávalók: 2 dkg élesztő, kb 3 -3,5 dl langyos víz, 1 evk olaj, 1 tk. méz, 20 dkg tönköly és teljes kiőrlésű rozsliszt vegyesen / Kb. 2 / 3 és 1 / 3 arányban tettem, de variálható /, 7,5 dkg BL 80 liszt, 7,5 dkg magkeverék / pl. napraforgó, tökmag, mák, lenmag, szezámmag, stb /, 5 dkg zabpehely, 2,5 dkg korpa, 1 tk só, plussz magok a tetjére ízlés szerint.
Készítése: A lagyos vízben elkeverjük a mézet, élesztőt, olajat, egy másik tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd az előzőekhez adjuk és elkeverjük, egy ragacsos lágy masszát kapunk.
- Egy 25 x 11 x 7 centis formát kicsit kivajazunk és sütőpapirral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát és ízlés szerinti magvakkal megszórjuk a tetejét. Letakarva 30 percig kelesztjük, közben a sütőt előmelegitjük 200 fokra, majd 40 - 45 perc alatt magsütjük, tűpróba, végül a formából rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk. Rachel Allen nyomán. |