Gesztenyés kekszes süti
Katharosz 2024.03.11. 15:28
Hozzávalók
Tészta:
- 4 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 18 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
- 9 gramm sütőpor
- 1 csípet só
Krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 18 dkg porcukor
- 22 dkg vaj
Kekszes töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 evk baracklekvár
- 2 evk kakaópor
- 50 dkg háztartási keksz
- 3 dl tej
- fél dl rum
- 15 dkg étcsokoládé + 1 evk olaj: tetejére
Készítése:
- A tojások sárgáját a vajjal és a cukor felével habosra keverjük.
- A lisztet összeszítáljuk a cukrozatlan kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos vajas masszába keverjük.
- A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csípet sóval kemény habbá verjük, ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze a tojásos masszába forgatjuk!
- Sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit és belesimítjuk az előkészített tésztát.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig, tűpróba!
- Közben 3 dl tejjel elkészítjük a pudingot, hűlni hagyjuk!
- Amig hűl addig a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és kihabosítjuk vele.
- Egy nagylyukú reszelővel lereszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a baracklekvárt, a kakaóport és elkeverjük benne, ezután felöntjük a tejjel, rummal, majd simára dolgozzuk.
- Hozzáadjuk a kisebb darabokra tördelt kekszet és összeforgatjuk vele.
- A közben kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk, majd egy állítható formába tesszük az egyik lapot, rákenjük a pudingos krém felét és egy rövid időre hidegre tesszük.
- Ezután óvatosan rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd elsimítjuk rajta a maradék pudingos krémet végül befedjük a másik piskóta lappal,
- Lefedjük egy folpackkal és egy éjszakára hidegre tesszük.
- Másnap a tördelt csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Forrás: net
|