Babapiskótás mézes - krémes
Katharosz módra 2014.04.20. 21:59
Az eredeti receptet a neten találtam és sajnos rosszak voltak az arányok benne, így az első adag tészta a kukában landolt ez nálam nem jellemző! De nem adtam fel, saját magam által összeállított hozzávalókkal, átméretezéssel tökéletesre sikerült a sütemény. Egy nagyon finom kiadós és látványos süti lett belőle, így most már bátran ajánlom az elkészítését.
Hozzávalók: Tészta: 1 evk kakaópor, 2 evk méz, 2 egész tojás, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 mk szódabikarbóna, 40 dkg liszt.
Krém: 3 csomag vaníliás pudingpor/ 12 dkg /, 1 liter tej, 25 dkg vaj, 10 dkg margarin, 4 cs vaníliás cukor, 20 dkg porcukor.
Rétegezéshez: kb 20 dkg babapiskóta, 2 dl tej, kevés rum, 1 db meggy aroma.
Tetejére: 15 dkg ét tortabevonó, 6 dkg margarin.
Készítése: Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük.
- A lisztet a tűzről levett masszával összegyúrjuk, ketté osztjuk és két lapot sütünk belőle úgy, hogy
- kb 35 x 24 centiméter nagyságúra nyújtjuk, villával megszurkáljuk és egy sütőpapíros tepsi hátlapján 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
- De vigyázzunk nehogy kiszárítsuk!!!
- Krém: A tejet, 2 cs vaníliás cukrot és a pudingport a szokásos módon megfőzzük és teljesen kihűtjük.
- A vajat, margarint, porcukrot és 2 cs vaníliás cukrot habosra keverünk, majd adagokban hozzáadjuk a kihűlt pudingot is, ezután a felhasználásig hidegre tesszük.
- Összeállítás: egy tálcára tesszük az egyik kihűlt mézes lapot, rákenjük a fele vaníliás krémet, erre egy sor rumos, aromás tejbe mártogatott piskóta következik, majd a krém másik felével óvatosan bekenjük.
- Végül betakarjuk a másik mézes lapunkkal, kicsit lenyomjuk a tetejét, de csak finoman, nehogy kinyomjuk a krémet belőle.
- Ezután alufóliával betakarva másnapig hidegre tesszük.
- Ekkkor olvasztott csokival bevonjuk.
- Bevonás: a csokoládét darabokra tördeljük és egy tálba rakjuk a szintén kisebb kockákra vágott margarinnal együtt.
- Egy fazékban kevés vizet melegítünk a gőz fölé rakjuk a tálat és összeolvasztjuk a csokit a margarinnal végül a sütemény tetejére simítjuk.
- Mézes tészta révén minél tovább áll annál puhább és finomabb lesz a tésztája.
- Persze azt mondanom se kell, hogy a krém végett hidegen kell tárolnunk!
Tipp: én sajnos meggy aromát nem kaptam, rummal pótoltam, de így is tökéletes lett.
|