| 
 CsászármorzsaKatharosz  2011.10.03. 21:56 
	Hozzávalók : 40 dkg búzadara, 8 dl nyers tej, 20 dkg vaj / rama/, 1 citrom reszelt héja, 6 db tojás, 20 dkg pocukor, 10 dkg mazsola 
	Elkészités :  
	- A búzadarát tálba teszem, ráöntöm a hídeg tejet és az olvasztott vaj felével jól összekeverem. Pár órát pihentetem . 
	- A tojások sárgáját egy csípet sót a reszelt citromhéjat, a cukor felét a megduzzadt búzadarával jól összekeverem. 
	- A tojáfehérjét habbá verem és apránként lassan a tésztába forgatom. 
	- Ezután egy nagymérető magasabb falú tepsibe teszem a forró vajat, majd keverés nélkül ráöntöm az előkészített tésztát. 
	- Végül közepesen meleg kb 180 fokra előmelegített  sütőben addig sütöm, amíg meg nem szilárdul. 
	- Ekkor kiveszem a sütőből  összevegdalom beleszórom a mazsolát a maradék cukrot jól összeforgatom és visszateszem a sütőbe. 
	- kb 10-15 perc múlva kiveszem és morzsalékosra keverem. Baracklekvárral, porcukorral meghintve tálalom. 
	Tepsiméret:  35 x 37 x 4 cm |