| 
 Túrós batyuKati /saját/  2011.10.10. 23:38 
 
	   
	 .
	Hozzávalók 
	Tészta : 
	 - 70 dkg liszt 
	 - kb. 3.5 dl langyos tej, 
	 - 2,5 dkg élesztő 
	 - 10 dkg olvasztott vaj 
	 - 2 db tojássárgája 
	 - 4 evk cukor 
	 - 1 mk só 
	 Töltelék: 
	 - 50 dkg tehéntúró 
	 - 5-6 evk  cukor 
	 - 5 dkg mazsola  
	 - 2 cs.vaníliás cukor  
	 - 2 dl tej 
	 - 2 db tojás 
	 - 1 evk simaliszt 
	 - reszelt citromhéj  
	  
	Készítés: 
	- 1.5 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 
	- Közben átszitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, az élesztős tejet, bedagasztjuk a többi tejjet amit apránként adagolunk hozzá, szükség szerint. 
	- A végén beledolgozzuk az olvasztott langyos vajat is. 
	- Ezután letakarjuk és meleg helyen kétszer kelesztjük.  
	- A megkelt tésztát vajas gyúrólapon kb 3mm vastagra nyújtjuk és 12 x 12 cm-es négyzetekre vágjuk. 
	- Megtöltjük túróval, a sarkokat kettesével összefogva, batyut formálunk. 
	- Sütőlapra helyezzük, hagyjuk kellni kb 20 percig. 
	- Lekenjük tejfölös tojással. 
	- Sütés kb 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 percig. 
	Töltelék: 
	- Elkeverjük a tejet, a tojások sárgáját és a lisztet. 
	- Folytonos kevervés mellett sűrűre főzzük,közben hozzáadjuk a kétféle cukrot és a mazsolát. 
	- A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd  belekeverjük az áttört túrót  végül beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot.  
	- Ez a töltelék rétesbe is nagyon finom. 
	  |