| 
 Frankfurti levesKatharosz módra  2011.10.13. 23:29 Hozzávalók : 1 fej vöröshagyma apróra vágva,  2 db nagyobb burgonya apró kockára vágva, 40 dkg csikókra vágott kelkáposzta, só, bors, örölt köménymag, majoranna, 1 db erőleves kocka, egy kevés pirospaprika, olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, petrezselyem, 1,5 dl tejföl, kevés liszt és olaj a rántáshoz, 20 dkg frankfurti virsli. Készités :- Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk burgonyát és kevergetve tovább pirítjuk. - Ezután hozzáadjuk a fűszereket , átforgatjuk, megszórjuk a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, felöntjük vízzel és lassan forraljuk. - Belerakjuk a káposztát és a leveskockát és puhára főzzük. - Közben kevés liszttel az olajon  világos rántást készítünk, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk és rövid időre hűlni hagyjuk. - Majd simára keverjük a tejföllel és egy kevés levessel, ezzel sűrítjük a levest és jól kiforraljuk. - Közben a karikára vágott virslit kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, majd a leveshez adjuk. |