| 
 Karamellás madártejKati /saját/  2011.10.17. 22:48 
 Nagyon finom, különleges recept, érdemes kipróbálni.Hozzávalók : 5 db tojás, 25 dkg cukor, 1.5 liter tej, 2 cs vaniliás cukor, 1 evk vaniliás pudingpor,  + 10 dkg cukor a tetejére Készités : a tojások fehérjét kemény habbá verem és 5 dkg cukorral ízesitem.- 1.3 liter tejet felforralok két cs vaníliás cukorral. A belemártogatott evőkanállal a tejbe a tojáshabból nagy habgaluskákat szaggatok. Mindkét felén 1-1 percig főzzűk, majd szitára téve lecsepegtetjük. - Állandóan kevergetve aranysárgára pirítunk tíz deka cukrot és a tejhez amelyben a hab főtt hozzáadjuk. Kevergetve addig forraljuk amíg a karamell elolvad benne. -  A tojások sárgáját 10 dkg cukorral meg a vaniliás pudingporral simára keverjük. Felengedjük a maradék 2 dl hídeg tejjel, majd kevergetve a forró karamellhez  öntjük sőt a szita alá lecsöpögő tejet is hozzáadjuk és tovább kevergetge mártássá főzzük. -  Egy nagy, mély üvegtálba öntjük, és ha kihűlt a habgaluskákat a tetejére ültetjük. Nagyon szép ha a végén még 10 dkg cukrot megpirítunk és azon forrón vékony sugárban a habgaluska  tetejére csúrgatunk, ami ha kihűlt megkeményedik.  / a cukor mennyiségét mindenki ízlés szerint szabályozhatja /. |