| 
 Tárkonyos húsgombóclevesKatharosz módra  2011.10.25. 00:48 
 Ízletes, finom laktató leves akár egy Máglyarakás vagy palacsinta mellé kitűnő.Hozzávalók : 50 dkg csirkemell vagy comb filé. 1 db zsemle, 1 db tojás, 1 csapott kiskanál só, bors, 1 közepes fej vöröshagyma, 4 evk olaj, 2 db zsenge petrezselyemgyökér, 3 db zsenge sárgarépa, 1 db karalábé, fél zeller, 20 zöldbab, 1 evk finom liszt, 1 kiskanál pirospaprika, 1 evk ételízesitőpor, 1 kikanál tárkonylevél,/ ha nincs friss, száritott is jó, ízlés szerint /,tárkony ecet,1 dl tejföl, 1 dl tejszín. Készités : - A húst ledaráljuk, a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlével együtt, majd hozzáadjuk a tojást, és fűszerezzük. Állni hagyjuk. - A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon kis lángon párolni kezdjük. - A zöldségeket megtisztítjuk, és kisujjnyi hasábokra vágjuk, majd a hagymára dobjuk, és nagy lángon 2-3 percig piritjuk. - Ezután meghintjük a liszttel és a pirospaprikával, és kb 1 percig kevergetjük, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel, fűszerezzük, hozzáadjuk a babot, és felforraljuk, majd lassú tűzön főzni kezdjük. - Közben a húsos masszából apró gombócokat formálunk, és ezt is a leveshez adjuk. - Kis lángon készre főzzük, végül hozzáadjuk az 1 - 1 dl tejföl- tejszín keverékét, jól kiforraljuk, és tárkonyecettel  ízesítjük. |