| 
 Mirindás kockaKatharosz  2011.11.06. 01:00 
	HOZZÁVALÓK 
	PISKÓTA 
	- 6 tojás  
	- 6 evk cukor 
	- 1 dl olaj 
	- 2 evk kakaó  
	- 5 evk finom liszt  
	- 10 gr sütőpor    
	- 1 csípet só    
	TÖLTELÉK    
	- 50 dkg tehéntúró   
	- 20 dkg vaj vagy margarin    
	- 20 dkg porcukor   
	- 2 csomag vaníliás cukor   
	- 1 citrom reszelt héja   
	- 2-3 evk citromlé   
	MÁZ 
	- 7 dl mirinda szénsavas üditő   
	- 2 tasak vaníliás pudingpor   
	- 4 evk cukor 
	ELKÉSZÍTÉS  
	- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, majd hozzáadjuk az olajat azzal is simára keverjük.   
	- A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csípet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgája masszába forgatjuk. 
	- Ezután kisebb adagokban beleszitáljuk a sütőporos kakaós lisztet.  
	- A piskóta masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, tű próba! Rácsra téve hűlni hagyjuk.   
	-  A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az áttört túrót, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a citromlét, majd újra kihabosítjuk! 
	- A teljesen kihűlt piskótát egy magasabb falu formába tesszük és rákenjük a túró tölteléket, ezután egy fél órára hidegre tesszük. Én vax fóliát használtam a formához! 
	- Közben elkészítjük a tetejére  a mirindás krémet, az üditőt simára keverjük a vaníliás pudinggal és a cukorral majd állandó keverés mellett alacsony hőfokon  sűrűre főzzük, a tűzről levéve tovább keverve langyosra hűtjük.   
	- Az ujjunkal ellenőrízzük, de nagyon vigyázzunk mert gyorsan túl hűlhet és akkor már nem terül a a süteményen! 
	- A hűtőből kivesszük a kissé megdermedt süteményt és  óvatosan ráöntjük a közben langyosra hűlt mirindás krémet. Ez ahogy öntjük szétterül rajta, kenni nem kell. 
	- Fogyasztás előtt pár órára hidegre tesszük! 
	- Tepsi méret: 20 x 30 cm |