| 
 FinomfőzelékKati /saját/  2011.11.07. 23:30 
 Nem csak a nevében finom, hanem valóban az.Hozzávalók :  50 dkg zöldborsó / lehet fagyasztott is /, 2 db sárgarépa, 1 db karalábé, 1 cs. petrezselyem, 2 dl tejfől, 2 db tojássárgája, 1 db húsleves kocka, cukor, só, 2 evk sima liszt, 2 evk olaj Készités : a megtisztitott zöldségeket tetszés szerint daraboljuk, Kevés felforrósitott olajban az előkészitett zöldségeket rövid ideig pároljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát  és 2-3 dl vízzel felöntjük, sóval, cukorral ízesitjük és fedő alatt puhára főzzük. Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és a tojássárgáját, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Ezzel besűritem a főzeléket, ha szükséges kevés vízet adok hozzá, és ízesitem. Kicsit forralom és kész. |