Finom Kókuszkocka
Kati /saját/ 2011.11.16. 23:53

Sokáig elálló, zamatos, és kiadós édesség.
Hozzávalók : Tészta : 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 evk méz, 5 dkg margarin, 2 dl tej, 1 db tojás, 1 cs sütőpor, a tepsihez zsir, liszt.
Krémhez : 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 5 evk tej, 4 evk rum, 3 dkg kakaópor, másfél csomag kókuszreszelék.
Készités : A cukrot, és a margarint, a mézzel meg a tojással habosra keverjük.
- A tejet apránként hozzáadjuk, végül a liszttel elkevert sütőport is beleszórjuk. Két ujjnyi vastagon zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk. és közepes lángon úgy sütjük, mint a piskótát.
- Ha kihűlt 3 - 4 cm-es kockákra vágjuk.
Krém : a hozzávalókat kis lángon óvatosan felolvasztjuk éppen, hogy csak folyékony legyen.
- A tésztakockákat óvatosan belemártjuk, majd a kókuszba forgatjuk és tálcára rakva hűlni hagyjuk. ezután fóliával letakarva tálalásig hidegen tartjuk.
|