| 
 Pizzás csigaKatharosz módra  2011.11.21. 22:58 
 A pizza kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a csigát, nálunk a család kedvencei közé tartozik.Hozzávalók : Tészta : 2,8 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 1 púpos evk. tejföl, 2 evk. olaj, 2,4 dl víz, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor. Töltelék : 30 dkg sonka csíkokra vágva, 10 dkg bacon csíkokra vágva és egy kicsit kisütve, 1 tubus pizzakrém, kb 20 dkg sajt reszelve / a fele füstölt /, 3 evk ketchup, plusz reszelt sajt a tetejére. Készítés : A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd megkelesztjük.. - Ezután elfelezzük a tésztát, és téglalap alakúra nyújtjuk. - Majd megkenjük a fele pizzakrémmel, és egy kevés ketchuppal, elosztjuk rajta a fele sonkát, fele bacont, és egy keveset a szalonna zsírjából , reszelt sajttal megszórjuk, és feltekerjük, mint a bejglit szokás. - Ezután két ujjnyi vastagra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk. - A tészta másik felével ugyan így járunk el. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 - 25 percig sütjük. Forrás: net |