| 
 Normandiai omlettKati /saját/  2011.12.04. 22:54 
 Ezt a receptet még annó kezdő háziasszony koromban tanultam, de azóta is szívesen készitem, a családom egyik kedvence.Hozzávalók : 6 db alma, 5 dkg vaj, 8 db tojás, 2 evk tejfől, 6 evk cukor, csipet só. Készités : Az almát meghámozzuk és cikkekre daraboljuk, majd egy teflon serpenyőbe rakunk 3 dkg vajat, az almákat és 6 evk kristálycurot.  Tűzre tesszük fedővel letakarjuk, és amikor a cukor karamellás lesz rajta akkor elkészült. A tojásokhoz  adjuk a 2 evk tejfőlt, a maradék vajat és egy csipet sót, az egészet jól összeturmixoljuk / felverjük /. Kivajazott teflon serpenyőben palacsinta módjára kisütjük. Azután a kész almával megtöltjük, porcukorral megszórjuk, és melegen tálaljuk. |