| 
 Chili con carneKatharosz módra  2011.12.18. 00:59 
	Nagyon finom egytálétel, igazából csípősnek kell lennie. Az eredeti recept szerint marhahússal készül, de a hosszú főzési idő miatt eltértem tőle. De már pulyka felsőcombból is készítettem, azzal is nagyon finom lett. 
	hozzávalók / 4 adag
	elkészítés
	
		
			A babot előző este beáztatjuk, majd másnap majdnem puhára főzzük.
			A húst kockára vágjuk, forró zsiradékon erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, kissé tovább pirítjuk, majd meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. A chilis alappal elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
			Ezután fedő alatt párolni kezdjük, közben meghámozzuk a paradicsomot, cikkekre vágjuk, és hozzáadjuk. A tv paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, és szintén belerakjuk, néha megkeverjük, és a levét szükség szerint pótoljuk.
			A konzerv babot leszűrjük, és leöblítjük a levétől. (Ha szárazbabot főzünk, azt szintén leszűrjük.)
			Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a babot, és szükség szerint pótoljuk a levét is, de csak óvatosan, mivel sűrűnek kell lennie. Ha kell, ízesítünk rajta, és készre főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk. 
	  |