| 
 MeggylevesKati /saját/  2012.01.23. 22:46 
 Nagyon finom ez a leves jól lehűtve a nyári meleg napokon.Hozzávalók:  1 kg meggy, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, 1 evk vaniliás-pudingpor, cukor ízlés szerint, 1 cs vaniliás cukor, egy darab fahéj rúd, 4 szem szegfűszeg, víz, két karika citrom. Készités: A megmosott meggyet kb.1,3 liter hídeg vízbe feltesszük főzni, ízlés szerint megcukrozzuk, vaniliával, fahéjjal, szegfűszeggel, ízesitjük. Közben a tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, és a pudingporral. Ha felfort a meggy rövid ideig főzzük, majd besűritjük a tejszínes tojással, újra felforraljuk, hozzáadjuk a citromkarikákat, és kihűtjük. Igazából kicsit savanykásan finom. |