| | Receptek : Szezámos - mézes bundában sült csirkemell | 
 
 Szezámos - mézes bundában sült csirkemellKati /saját/  2012.02.22. 22:18 
 A családunk egyik kedvence lett ez a kínai fogás.Hozzávalók:  50 dkg csirkemellfilé, Páchoz:  fél kiskanál só, fél mk. őrölt fehérbors, 1 kiskanál cukor, 1 - 1 evk. szezámolaj, és fehérbor. Bundához: 1 db tojás, 2 evk olaj, 12 dkg finomliszt, 3 dkg étkezési keményitő, 1 kiskanál sütőpor, kb. 1,5 dl hideg víz, 1 mk só. Mézes mártáshoz: 3 evk méz, 4 evk cukor, 2 - 3 evk ketchup, 1 evk étkezési ecet, 1 mk. csípős paprikakrém. Sütéshez  bő olaj, tetjére fél maréknyi szezámmag. újhagyma  Készitése:  A csirkemellett 1,5 centis kockákra vágjuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só és a cukor is elolvad benne. A húst beleforgatjuk, és letakarva kb 1 órára hidegre tesszük. A bundához való tojást az olajjal kissé felverjük, majd a liszttel, a keményitővel, a sütőporral, és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A mézes mártáshoz valókat szintén simára keverjük. A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk és bő forró olajban 2 - 3 perc alatt aranybarnára sütjük, papirtörlőre szedve lecsöpögtetjük. A mézes - ketchupos mártást wokban megforrósitjuk, a tűzről lehúzzuk, és a sült húskockákat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot serpenyőben szárazon / zsir nélkül / megpiritjuk. A bundázott húskockákat tányérra halmozzuk, szezámmaggal és felapritott újhagymával megszórjuk. Köretnek a tojásos rizs illik legjobban hozzá. |