| 
 Fekete - erdői meggytortaahogy én készitem  2012.03.03. 19:17 
 Ez egy régóta bevált finomság nálunk.Hozzávalók:  Piskótához:  7 tojás, 7 evk cukor, 6 evk finomliszt,1 evk kakaópor, kikenéshez- vaj, liszt, sütőpapír. Meggykrém: 6 dl meggylé a befőtt leve, 2 cs  vaníliás pudingpor főzni való, 12 dkg cukor, 40 dkg lecsepegtetett meggybefőtt. Tejszínes krém: 1 púpozott evk.  zselatinpor, 6 dl tejszín, 3 cs vaníliás cukor,  1 evk. cukor, 1 dl víz. Diszítéshez:  8 dkg reszelt étcsokoládé,  4 dl tejszín,1 csomag habfixáló, 2 cs. vaníliás cukor, 1 evk porcukor, 16 szép szem meggybefőtt. Készitése: Piskóta:  A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. - A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként  hozzáadjuk a lisztes, kakaós, sütőporos keveréket is.  - Fakanállal dolgozunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt  23 cm átmérőjű tortaformába tesszük. - Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen. - Előmelegitett sütőben közepesnél kisebb lánggal 180 fokon, légkeveréses 155 fokon kb. 45 percig illetve tűpróbáig sütjük. - A piskótát lapjában 3 részre vágjuk. - A meggylevet a pudingporral meg a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyet. - A  zselatint  1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg föloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk. - A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk, és a torta töltéséhez fogunk. - Ehhez az egyik lapot megkenjük a meggykrémmel, majd a hab felét rásimítjuk,  ráhelyezzük a második lapot, ismét meggyes krém és hab következik., végül befedjük a harmadik lappal. -  Ezután hűtőszekrényben legalább egy éjszakán át dermesztjük. - A díszítéshez felverjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval. - Utána a torta oldalát  és a tetejét körbekenjük a felvert cukrozott tejszínnel, habrózsákkal és meggyel díszítjük. - Oldalára csokoládéforgácsot tapasztunk.  |