| 
 Orosz krémtortaahogy én készitem  2012.03.03. 20:53 
 Ez  egy családi kevenc.Hozzávalók: Piskótához:  7 tojás, 7 evk cukor, 7 evk finomliszt., 1 késhegynyi sütőpor, kikenéshez vaj, liszt, sütőpapír. Krémhez: 10 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 4 púpozott evk. cukor, fél dl rum, 4 dl tejszín, 2 cs vaníliás cukor, 1 púpozott evk. zselatinpor. Díszítéshez: 3 dl tejszín, 1 evk porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag habfixáló, színes gyümölcsök. Oldalára: 10 dkg durvára darált mandula vagy dió. Készítése:  Piskóta:  A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. - A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként  a lisztet is hozzáadjuk. - Fakanállal dolgozunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt  23 cm átmérőjű tortaformába tesszük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen. - Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 170 fokon, légkeveréses 155 fokon kb. 45 percig illetve tűpróbáig sütjük. Krém: a mazsolát kb. 1 dl vízben fölforraljuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. - A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon vagy víz gőzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. - A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát, a rummal ízesítjük és megvárjuk amíg kihűl. - A tejszínt kemény habbá verjük.  A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg átlátszóvá válik. Kissé hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, 2-3 evk. tejszínhabbal elkeverjük. - Utána óvatosan a tejszínhabba forgatjuk a főzött vaníliakrémmel együtt. - A piskótát lapjában három egyelő részre vágjuk és az alsót egy papírral körben kibélelt tortakarikába fektetjük , a papír magasabb legyen a karika pereménél. - A krémből egy keveset félreteszünk a tetejére. - Ezután  a maradék  krém felét rásimítjuk a piskótára, erre újabb tortalap és  a maradék krém következik, végül befedjük a harmadik lappal és rákenjük a félretett krémet. - Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy megdermedjen és az ízek összeérjenek. Díszítés: fölverjük a tejszínt a kétféle cukorral és a habfixálóval. - Egy keveset a torta oldalára és tetejére kenünk, a többit habzsákba tesszük és feldíszítjük. - Az oldalára nyomkodjuk a diót, tetejét gyümölccsel díszítjük. Rövid ideig hűtőben dermesztjük. Tipp: mielőtt nekikezdenék a tejszín felverésének a tálat amiben felverem a mélyhűtőben jól lehűtőm, és persze a tejszín is hűtött legyen, így könnyebb felverni.   |