| 		
		 
 Húsos káposzta
Ahogy Apu csinálta   2012.03.09. 22:18 
 
 Ezt a finom egytálételt, még gyerekkoromban szerettem meg, ígaz akkor ezt  APU főzte nekünk.  
Hozzávalók: 70 dkg disznóhús szaftosabb része / pl. lapoczka, diója /, kb 1,20 kg fejes káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 db babérlevél, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, zsir vagy olaj, só, bors, majoránna, piros paprika,  piros arany, ételízesitő,  2 marék rizs, tejföl a tálaláshoz. 
Készitése: Az apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst és kevergetve  fehéredésig piritjuk. Megszórjuk a pirospaprikával átforgatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lehéjazott paradicsomot, és a szintén apróra vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymával együtt. Befűszerezzük - só, bors, ételízesitő, piros arany, majd felöntjük annyi vízzel ami bőven ellepi. 
- Közben a káposztát vékony csikókra szeljük, a rizst megmossuk / gyors rizst is használhatunk /, Ha a hús már félig megpuhult hozzáadjuk a káposztát és felöntjük annyi vízzel ami éppen csak ellepi, hozzáadjuk a babérlevelet, és a majoánnát, felforraljuk,  és ha szükséges után ízesitjük. Ezután mielőtt  teljesen készre főznénk a tetejére rakjuk a rizst és egy picit le is nyomjuk rajta, úgy hogy a lé ellepje. Ha a rizs megpuhult a tetején lazán egybe forgatjuk, tejföllel tálaljuk 
- Tipp:. A víz mennyiségét úgy adagoljuk, hogy a végére is maradjon egy kis lé rajta, ne legyen teljesen száraz. 
  
 |