| 
 Paprikás krumpliKatharosz módra  2012.03.09. 22:47 
 Egyszerű, hagyományos egytálétel.Hozzávakók:  kb 80 dkg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 db zöldpaprika,  8 dkg szalonna, pirospaprika, só, bors, pirosarany,pár karika füstölt kolbász, virsli vagy főző kolbász ízlés szeint. Készítése:  - A kockára vágott szalonnát kissé kiolvasztjuk, majd rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, kevés sót és megfonnyasztjuk. - Pirospaprikával meg hitjük, elkeverjük / persze erre az időre a tűzről lehúzzuk / majd rátesszük a hámozott és feldarabolt paradicsomot, és a kisebb kockára vágott zöldpaprikát.  - Kissé átforgatjuk, hozzáadjuk a hámozott és cikkekre vágott krumplit, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. - Fűszerezzük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, csipet ételízesitővel, piros arannyal. - Belerakjuk a föstölt kolbász karikákat, lefedjük és lassú tűzön készre főzzük. De a főzési idő befejezése előtt ízlés szerint belefőzzük a virslit, vagy kolbászt. |