Paradicsomleves
Katharosz módra 2012.03.09. 23:00

Ez a gyerekkorunkat idéző leves, ma is a kedvencek közé tartozik, ti, is így gondoljátok?
Hozzávalók: - 30 dkg sűrített paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál zellerlevél, 2 evk liszt, só, bors, piros paprika, bazsalikom, ételízesítőpor vagy leves kocka, 3 evk cukor, 3 evk olaj, betűtészta.
Készítése: - Az olajon a liszttel kevergetve világos rántást készítünk, a tűzről lehúzva kevés piros paprikával megszórjuk, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, átforgatjuk és felengedjük kb 1,7 liter hideg vízzel, simára keverjük, visszatesszük a tűzre felforraljuk.
- Fűszerezzük, sóval, borssal,ételízesítővel, bazsalikommal, ízlés szerint cukorral, belerakjuk a hagymát és a zellerlevelet, majd lassú tűznél készre főzzük.
- Ha készre főtt eltávolítjuk belőle a hagymát és a zellerlevelet.
- Közben külön vízbe kifőzzük hozzá a betűtésztát, és ezzel tálaljuk a levest.
|