| 
 Mandulamagahogy én készitem  2012.04.10. 23:41 
 Nagyon finom krémes süti, kicsit pepecselős, de érdemes kipróbálni.Hozzávalók: Tésztához: 35 dkg finomliszt, 20 dkg  Rama margarin, 15 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, egy púpozott evk kakaópor / nem cukros/,  egy kevés sütőpor. - Krémhez:  4 db tojás, 22 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 evk finomliszt, 1 cs vaníliáscukor, 25 dkg Rama margarin, zöldmandula aroma. Készitése: tészta: a lisztet a sütőporral, a puha margarinnal, a porcukorral, dióval, kakaóporral összegyúrjuk. A mandulamag formákba nyomkodjuk és közepesen forró sütőben 180 fokon, légkeveréses 165 fokon kb 15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki! - Krém: a tojásokat a fele porcukorral, a tejjel, a vaniliás cukorral és a liszttel simára keverjük, majd továbbra is keverve kis lángon sűrű krémmé főzzűk. A puha margarint a maradék cukorral habosra keverjük, mandulaaromával ízesitjük. Ha a főzőtt krém kíhűlt a cukros margarinnal kikeverjük. Majd 2 - 2 mandulamagot megtöltve összeragasztunk a krémmel. |