| 
 Kínai rizseshúsahogy én készitem  2012.04.24. 22:53 
 Keleti konyhát szeretők figyelmébe ajánlom.Hozzávalók: 40 dkg jázmin rizs, só, 5 gerezd fokhagyma, 1 nagy vöröshagyma, 2-3 pici  piros csilipaprika, kisdarab friss gyömbér, 50 dkg pulykamell / csirkemell /, 4 evk olaj, 1,5 kiskanál currypor, 3 evk szójaszósz sötét, 1 evk halszósz / Kínai ételízesitő /. Készitése: - A megmosott rizst 6,5 dl vízzel, fél kiskanál sóval kevergetve felforraljuk. Majd szorossan lefedjük és kislángra állitva 10 percig gőzöljük, ezután a hőt elzárjuk alatta és saját gőzében még 8-10 percig puhulni hagyjuk. - A vöröshagymát és a csilipaprikát finomra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. A húst 1-1,5 centis kockákra daraboljuk. - A wokban olajat hevítünk, majd belerakjuk a hagymákat, csilipaprikát, gyömbért., és kevergetve fél percig pirítjuk, azután rádobjuk a húst és kevergetve pár perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a curryport, szójaszószt , halszószt és  jól átforgatjuk, végül belekeverjük a rizst is. |