| 
 Szezámos - sajtos rúdahogy én készítem  2012.06.27. 23:03 
 Gyorsan elkészülő, finom sós, rágcsálni való.Hozzávalók:  20 - 20 dkg finom és rétesliszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 1 - 1 kiskanál só és mákszem / egész /, 1 dl tejfől, 5 - 5 dkg reszelt trapista és fűstölt sajt, 2 db tojássárgája. Tetejére: 2 db tojásfehérje kissé felverve, szezámmag. Készítése: először a lisztet összeforgatjuk a sütőporral, majd a sóval, mákkal, a puha margarinnal, tejfőllel, a tojások sárgájával, és a reszelt sajtokkal jól összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon 0,5 centi vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és bőven megszórjuk szezámmaggal. - Derejevágóval kisujjnyi csíkokra vágjuk, és sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük. Sütés közepes kb. 180 fokos, légkeveréses 165 fokon kb. 20 perc alatt megdütjük. |