| 
 Kinyomós kekszahogy én készítem  2012.08.14. 22:54 
 Finom ropogtatni való, kedvünk szerint ízesithetjük.Hozzávalók:    50 dkg finomliszt, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj vagy margarin, csipet só, 1 kis csésze tej, 3 db tojássárgája, fél citrom leve, kevés sütőpor. Ízesitéshez: reszelt citromhéj, vaníliás cukor, kakaó, csokidara, stb. ízlés szerint. Készítése:  a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral keverjük össze, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a tejet és a citromlevet  gyúrjuk össze, végül hozzáadjuk a felolvasztott vajat és jól kidolgozzuk, lágy tésztát kapunk. Annyi részre osztjuk ahány ízt szeretnénk kapni, és belegyúrjuk az ízesitőket. Sütőpapiral bélelt tepsibe nyomjuk a kivánt formákat, 180 fokra előmelegitett sütőben kb 20 percig sütjük. Ha kihűltek jól zárodó dobozban tároljuk. Kekszkinyomó  pisztolyt használtam a készítéséhez. |