| 
 Francia sóskalevesahogy én készítem  2012.10.29. 23:00 
 Egyszerű. gyors és finom!Hozzávalók:  30 dkg sóska, 5 dl tej, 5 dl húsleves / leveskocka /, 5 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, só, bors, csipet cukor, 2 db tojássárgája. Készítése:  a megmosott sóska leveleket összefogva vékony csíkokra vágjuk. A tejet fél liter húslevessel felforraljuk. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, és 4 - 5 perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta a sóskát / amíg összeesik /, ekkor felengedjük a tejes húslevessel, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. A tejszínt elkeverjük a tojások sárgájával, és a leveshez adjuk, de már nem forraljuk, ízlés szerint kevés cukrot adunk hozzá. Pirított kenyérszelettel tálaljuk. |