| 
 Emeletes élvezetahogy én készítem  2012.10.29. 23:28 
 Könnyen elkészíthető, krémes finomság, kezdőknek is.Hozzávalók: - Tészta:  25 - 30 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg puha vaj vagy margarin, 5 dkg porcukor, kevés tej. - 1. Krémhez:  20-25 dkg túró, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 dl tejszín vagy hullala - 2. Krémhez: 2 csomag Aranka vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 cs vaníliás cukor. - 3.Krémhez:  2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, reszelt keserű csokoládé vagy tortadara, / a tejszín helyet érdemes Hullalát használni, jobban tartja magát /. Készítése:  a tésztához valókat összegyúrjuk, de a tejet csak fokozatosan adagoljuk, majd egy 30 x 20 centiméteres nagyságú tepsi aljába nyomkodjuk. / előtte egy kevés kekszmorzsát szórunk bele / - A túrót simára keverjük a kétféle cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt vagy a Hullalát. Ezután a kekszes alapra simítjuk. - A krémport a tejjel és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd 5 percig pihentetjük. Ez jó pár percet igényel, többet, mint amit javasol a leírás, mert csak igy kapunk elég kemény krémet. Ezután a túró tetjére simítjuk. - Végül a hullalát / tejszínt / felverjük, cukorral ízesitjük, és a vaníliás rétegre simítjuk, reszelt csokival megszórjuk, és hidegre tesszük. Ezt a finom sütit az 1989 es" Tízéves a Magyar Konyha " cimű könyvben találtam. Habár többen is a magukénak tulajdonitják ezt a receptet!? Megjegyzem ez egy nagyon jó könyv, én is rongyosra forgattam már, mind a két kötetét. |