| 
 Narancsos zúzaragúahogy én készítem  2012.12.27. 18:57 
 Nagyon finom pikáns étel.Hozzávalók:  1/2 kg csirkezúza, só, frissen örölt bors, 3 evk olivaolaj, 3 dkg vaj, 2 dl főzőtejszín, 1 tk étkezési keményítő. - Öntethez:  2 dl barnasör, 2 dl víz, 1 narancs reszelt héja, 1 evk baracklekvár, 1 reszelt vöröshagyma / nagylyukú reszelőn /, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1,5 kávéskanál örölt gyömbér + 1 kis darab friss reszelve, frissen örölt bors, 1/2 mk örölt kömény.  Készítése:  A darabokra vágott zúzát sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Közben a vajat és az olajat felmelegítjük, rátesszük a zúzát és kevergetve néhány perc alatt átpirítjuk. - Az öntet alapanyagait összekeverjük, és felöntjük vele a zúzát, lefedjük és puhára pároljuk, ez legalább bő 2 óra is lehet. - A tejszínt elkeverjük a keményítővel majd besűritjük vele a puha zúzát, kiforraljuk és kész, ha szükséges utánízesitjük, só, bors. - Spagettivel tálaljuk. - Tipp: én kuktában készítettem, igy rövidebb a főzési idő. Stahl Judit receptje nyomán.   |