| 
 Zúzapörköltahogy én készítem  2013.01.12. 20:08 
  Finom ízletes étel, néha ezt is be lehet illeszteni az étlapra.Hozzávalók:  80 dkg csirkezúza / tisztitott /, 2 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 - 2 db paradicsom és zöldbaprika, só, bors, pirospaprika, ételízesítő por, piros arany, 3-4 db borókabogyó, 1 db babérlevél,  zsir vagy olaj. Készítése: A zsiradkékon kevés sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kisebb darabokra vágott zúzát és fehéredésig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, hozzáadjuk az arpó kockára vágott paprikát, és a hámozott kockára vágott paradicsomot, zúzott fokhagymát. -  Fűszerezzük: só, bors, ételízesítő por, piros arany, borokabogyó, babérlevél, átforgatjuk, és felöntjük vízzel, hogy jól ellepje, de azért csak óvatósan. - Lefedve puhára főzzük, ha a levét kissé elfőné potóljuk, de a végére sűrű szaftnak kell lennie, szükség szerint után ízesitjük. / kicsit több fűszert kiván, mint más húsok /. Ha kész a babérlevelet kivesszük belőle. - Tálalás galuskával és savanyúsággal. - Tipp: én kuktában szoktam készíteni, mert hamarabb elkészül. |