| | Receptek : Sajtos - tejszínes zöldségleves | 
 
 Sajtos - tejszínes zöldséglevesahogy én készítem  2013.03.10. 23:02 
 Könnyű, finom tavaszi leves.Hozzávalók:   1 közepes fej vöröshagyma, 4 evk olaj, 2 db sárgarépa, 1 fehérrépa, fél-fél karalábé és zellergumó, 20 dkg zöldborsó / fagyasztott /, 1 dl tejszín, 10 dkg tejszínes krémsajt / tömlős /, 1 evk finomliszt, 1 tk pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, só, bors, ételízesítő por / leves kocka /, tárkony. - Vajgaluska::  1 tojás, kb 3 dkg vaj / margarin /, só, rétesliszt. Készítése: A finomra vágott hagymát az olajon kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és 2 - 3 percig kevegetve kissé megpirítjuk. -  Liszttel megszórjuk, átforgatjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát elkeverjük, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, felforraljuk, majd belerakjuk a borsót is. - Fűszerezzük a finomra vágott petrezselyemmel, só, bors, ételízesítő por, tárkony. Lefedjük, de kis rést hagyunk rajta, és puhára főzzük. - Közben a tejszínt és a sajtot elkeverjük, majd egy kevés forró levessel hőkiegyenlitést végzünk. A leveshez adjuk, kicsit kiforraljuk, ha szükséges utánízesitjük. - Végül beleszaggatjuk a vajgaluskát. |