| 		
		 
 Ezüst keksz
Katharosz  2013.03.15. 19:42 
 
 
	Nagyon finom a karácsonyi hangulatot idéző, csillogó keksz. 
 
	Hozzávalók:   40 dkg simaliszt, 10 dkg darált mák, 1/2 tk. őrölt kardamon, 1/2 tk. szegfűszeg, 1/2 tk. fahéj, 1/2 tk. só, 1 tk. sütőpor, 2 db tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 tk. vanília aroma, 1 citrom reszelt héja, hempergetéshez: 10 dkg kristálycukor. 
	Készítése: a lisztet, mákot, kardamont, szegfűszeget, fahéjat, sót, sütőport egy tálban elkeverjük. 
	- A tojásokat a porcukorral, vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és azzal is jól kikeverjük. 
	- Ezután belekeverjük a szárazanyagokat is és jól eldolgozzuk benne. 
	- Végül kb 4 órára hidegre tesszük. 
	- A lehűlt tésztából kb. 23 gramm súlyú golyókat formálunk, kristálycukorban meghempergetjük őket, majd egy  sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 
	- Sütés 190 fokra előmelegitett sütőben kb. 12 percig. 
	- Tipp: én a fele mennyiséget egy kissé ellapitottam, úgy is megemelkedtek, de azok nem repedtek meg. 
 |