| 
 Forgó túrófánkahogy én készítem  2013.03.23. 19:34 
 Finom könnyen, gyorsan elkészíthető, forgó fánk.Hozzávalók:   25 dkg túró, 3 egész tojás, 1 citrom reszelt héja, 2 cs vaníliás cukor, csipet só, 16 dkg finomliszt, késhegynyi szódabikarbóna, tálaláshoz porcukor. Készítése:  A túrót, tojásokat, citromhéjat, sót, vaníliás cukrot, egy fakanál segítségével kikeverjük, majd fokozatósan adagolva belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet is. - Ezután hidegre tesszük kb. 1 órára. Egy serpenyőbe bő olajat melegitünk, majd időnként hideg vízbe mártott két kanál segítségével gombócokat formálunk, és a mérsékelten meleg olajba rakjuk őket. - Vigyázzunk ne legyenek túl nagyok, mert a sülés alatt megnölnek, teljesen kigömbölyödnek, forgatni nem szükséges, mert saját magát forgatja. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot leitassuk róla. - Tálalás porcukorral meghintve, és vanília sodóval. |