| 
 Felemás linzerahogy én készítem  2013.03.31. 19:14 
 Finom sokáig tárolható, aprósütemény.Hozzávalók:  Sárga linzertészta:  20 dkg + 1 evk finomliszt, 1 / 2 cs. sütőpor, 30 gr cukor, csipet só, fél tojás, 1 cs vaníliás cukor, 125 gr. olvasztott margarin, reszelt citromhéj. - Kakaós linzertészta:  20 dkg finomlszt, 1 / 2 cs. sütőpor, 30 gr cukor, csipet só, fél tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evk. kakaópor, 125 gr olvasztott margarin, Összeállitáshoz:. tetszés szerinti lekvár. Készítése: A tojást egy tálba felverjük, majd ketté osztjuk. A tésztához valókat külön - külön összegyúrjuk a tojás felével. - Ezután fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszúrjuk., sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. - Sütés: 200 fokon, pár perc alatt. Ha kihűlt lekvárral megkenjük, egy barnát egy sárga tésztával összeillesztünk. Ezután egy jól zárodó dobozba tároljuk amig megpuhul. - Tipp: fogasztás előtt legalább  " 2 " napig puhulnia kell!!! / Az eredeti recept Citromhab oldalán /   |